​Het was een moeilijke dag voor de vrijwilligers van de Weggeefwinkel in Deventer. Na meer dan 25 jaar was het tijd om te stoppen. Dit was niet alleen het einde van een tijdperk, maar ook het einde van een steunpunt voor velen in Deventer en omgeving.

De Weggeefwinkel begon als een initiatief van Duco Saadhoff en Gerrie Bosman , die in 2017 overleed. Duco en zijn vrouw zagen de noodzaak van een winkel die kleding en huishoudelijke artikelen gratis beschikbaar stelde voor mensen die niet genoeg geld hadden. De Weggeefwinkel bleef een plaats waar mensen samenkwamen, vrijwilligers zich inzetten voor de gemeenschap en waar spullen die niet meer nodig waren een tweede leven kregen. Helaas ging de gezondheid van Duco achteruit en mede daardoor werd besloten de winkel niet voort te zetten.

De laatste tijd kwamen mensen bij de Weggeefwinkel om kleding en huishoudelijke apparaten en materialen  te vinden, zoals servies, borden, koelkasten en veel meer. De spullen werden aangeboden door anderen uit Deventer en omgeving en de ruimte werd beschikbaar gesteld door de gemeente. Ze zaten daar samen met de kledingbank en de speelgoedwinkel voor gratis speelgoed.


Als je nu spullen kwijt wil die nog goed zijn, neem dan contact op met House of Hope, een organisatie die hulp biedt aan mensen die het ook niet breed hebben.

De Weggeefwinkel zal altijd in het hart van de gemeenschap blijven, als een plaats waar mensen elkaar ontmoetten, samenwerkten en hulp boden aan degenen die het nodig hadden.
Duco heeft altijd met veel plezier en enthousiasme de winkel gerund. Hij wil langs deze weg dan ook iedereen die eraan heeft meegewerkt heel hartelijk danken voor de samenwerking.
Ook namens Fooruit danken wij Duco en de andere vrijwilligers voor hun jarenlange inzet.