Hulp en ondersteuning
Logo Adviespunt ZorgbelangDe Wet langdurige zorg (Wlz) is voor mensen die 24 uur per dag op zorg zijn aangewezen.
Dit kan verpleging en verzorging zijn, gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg.
Ontvangt u Wlz-zorg of gaat u hier binnenkort gebruik van maken?
Dan heeft u recht op ondersteuning bij het regelen en uitvoeren van uw zorg.
Ook familie, vrienden, mantelzorgers of anderen kunnen namens u contact opnemen.
Cliëntondersteuners van Zorgbelang helpen u graag bij al uw vragen over het regelen en de uitvoering van de zorg: in een instelling of thuis, met of zonder een persoonsgebonden budget (pgb).
Contactgegevens: Zorgbelang Overijssel
Telefoonnummer: 074 - 291 35 97
e-mailadres:
Meer informatie vindt u op: https://adviespuntzorgbelang.nl/cli%C3%ABntondersteuning-langdurige-zorg
Bij Fooruit op kantoor te leen :
Een eye-opener voor iedereen
Van Nederlandse ouderen wordt verwacht dat ze langer thuis blijven als ze door ziekte of dementie afhankelijk worden. Voor mantelzorgers en familie betekent dit een extra belasting. Want zorgen voor en omgaan met iemand met dementie is niet eenvoudig. Zoals mantelzorger Irma van Milt ervaart: ‘We leven samen in een wankel evenwicht. Het is elke dag bijstellen’.
De dag door met dementie is een absolute eye-opener voor iedereen.
Het boek De dag door met dementie maakt helder wat er gebeurt in het hoofd en in het leven van iemand met dementie. Onder andere dat denken, kiezen en zelfstandig handelen opeens niet meer gaan. Vervolgens volgt uitleg hoe je hiermee om kunt, of eigenlijk zou moeten gaan. Praktische tips illustreren hoe je een prettiger en meer ontspannen omgang met mensen met dementie kunt hebben. De heldere schrijfstijl en overzichtelijke samenvattingen maken dat je alle informatie als het ware ‘opzuigt’. En direct kunt toepassen. Prof. Erik Scherder noemt het in zijn voorwoord ‘een uiterst waardevol naslagwerk’.
Dr. Anneke van der Plaats is één van de weinige wetenschappers, die de kennis uit de neurowetenschappen koppelt aan gedrag en dan vooral dement gedrag. Daarnaast verstaat zij de kunst dit eenvoudig voor het voetlicht te brengen. Zij ontdekte dat de bejegening en de omgeving van grote invloed zijn op het gedrag van mensen met dementie.
Veel zorginstellingen hebben deze kennis al met succes in praktijk gebracht. Met dit boek kan iedereen dat: thuis, in de verzorging én in het openbare leven. Familie, vrienden, buren, artsen, verzorgers, winkeliers, ambtenaren…
Kortom: hoe kom je ongedwongen de dag door met iemand met dementie.
Omgaan met dementie begint met kennis over dementie.
Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente of als u ontevreden bent over de dienstverlening, kunt u een klacht indienen. Loopt u vast in het systeem? Dan kunt u terecht bij het onafhankelijk aanspreekpunt Jeugd, Werk en Zorg.
Het onafhankelijk aanspreekpunt Jeugd, Werk en Zorg:
- signaleert knelpunten in de processen rond jeugd, werk en zorg;
- adviseert de gemeente over verbeteringen in de uitvoering;
- luistert naar inwoners die een probleem ervaren en biedt de helpende hand.
Het onafhankelijk aanspreekpunt Jeugd, Werk en Zorg vervangt daarbij echter niet de individuele aanvragen, bezwaren of klachten die de gebruikelijke klachten- en bezwarenprocedures doorlopen.
contact gegevens: https://www.deventer.nl/onafhankelijkaanspreekpunt
Soms heb je gewoon even een luisterend oor nodig terwijl je je hart lucht. Iemand die niet oordeelt en niet veroordeelt. Even iemand anders dan een eigen vriend of vriendin.
Mail voor een afspraak naar