logo oogverenigingOogcafés zijn een initiatief van de Oogvereniging Nederland.
Ondertussen zijn er al meer dan 70 oogcafés verspreid over het hele land.
Het Oogcafé is een plek waar mensen met een oogaandoening of zichtprobleem elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uit kunnen wisselen in een ontspannen omgeving.
In Deventer heeft het Oogcafé z’n thuisbasis in De Fermerie, de gezellige huiskamer van de stad aan het Muggeplein. De bijeenkomsten vinden elke oneven maand plaats op de laatste vrijdagmiddag. In de maand juli is er een zomerpauze.
Om deel te nemen aan een Oogcafé hoef je geen lid te zijn van De Oogvereniging. Iedereen met een oogaandoening of zichtprobleem is welkom. Datzelfde geldt voor begeleiders, partners en natuurlijk hulphonden.
Een Oogcafé duurt in de regel 2 uur. Het eerste halfuur is er vaak een gastspreker die iets vertelt over zaken die interessant of belangrijk zijn voor de doelgroep. Denk aan hulpmiddelen, apps, openbaar vervoer, zorgverzekeringen etc. Daarna is er tijd voor vragen, gezelligheid en een drankje.


Voor informatie en/of aanmelden kun je terecht bij:
Karin Beemer – email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon: 06-29230694.
of
Ank Edema – email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon: 06-10714439.
Voor alle vragen over leven met een visuele beperking of oogaandoening kun je bellen naar de Ooglijn: 030-2945444.