WeSlikkenHetNietLanger 442x233

Bent u het zat dat ......

U steeds een ander merk medicijnen krijgt?

Uw medicijnen regelmatig niet leverbaar zijn?

U een verbandmiddel, diabetes materiaal of ander hulpmiddel niet meer in de apotheek mag halen maar via internet moet bestellen?

 Bent u het zat dat…

• U steeds een ander merk medicijn krijgt?

• Uw medicijnen regelmatig niet leverbaar zijn?

• U een verbandmiddel, diabetes materiaal of ander hulpmiddel niet meer in de apotheek mag halen maar via internet moet bestellen?

We slikken het niet langer! Dat snappen wij. Daar willen we wat aan proberen te doen. En daar hebben we u bij nodig. Het beleid van de zorgverzekeraars en de overheid veroorzaakt steeds meer ellende. De zorgverzekeraar bepaalt welk merk en soort medicijn u vergoed krijgt, zonder uw medische achtergrond te kennen. Mede door bezuinigingen zijn geneesmiddelen slecht of zelfs niet leverbaar. Daarnaast is een groot deel van de zorg bij veel verzekeraars niet meer via een apotheek te krijgen maar alleen via internet (bijvoorbeeld verband en diabetes materiaal). Dit levert verschillende problemen op, bijvoorbeeld:

• Wisseling van merken brengt mensen in de war en kan verkeerd gebruik van medicijnen veroorzaken.

• Door de prijzen maar te blijven verlagen zijn veel medicijnen slecht/niet leverbaar.

• Vaak moeten wisselen van medicatie door leveringsproblemen wat klachten/bijwerkingen kan veroorzaken.

• Het is voor patiënten vaak niet duidelijk waar ze voor welke zorg terecht kunnen.

Deze problemen worden al jaren aangekaart bij de zorgverzekeraars en de overheid. Helaas zonder resultaat. Wij zijn het zat om steeds de regels van de zorgverzekeringen en overheid uit te leggen in plaats van zorg te verlenen. Wij willen U daarom vragen om de problemen waar u tegen aan loopt te melden bij uw zorgverzekeraar/overheid. U bent immers de dupe van dit beleid. Een melding maken kan met het formulier die bij deze brief zit. Hoe meer meldingen we kunnen verzamelen hoe beter. Samen met u proberen wij de zorgverzekeraars en de overheid wakker te schudden.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctyc8emeHeJoZzJaRjhm4rpXVPHSbZzwTJ-sKZj_5mah9L6A/viewform?pli=1