toegankelijk stemmen deventerWoensdag 22 november 2023 worden de verkiezingen gehouden voor de Tweede Kamer.Deventer heeft hard gewerkt om alle stembureaus toegankelijk te maken voor iedereen.

De stembureaus in Deventer zijn alle rolstoeltoegankelijk. Daarnaast is het stembureau in sportcomplex De Scheg goed toegankelijk voor kiezers die bijvoorbeeld blind of slechtziend zijn. Voor hen is er een speciale stem-mal gemaakt: een hulpmiddel waarmee mensen met een visuele beperking zelfstandig en met behoud van het stemgeheim kunnen stemmen. Het is een speciale plaat met gaten die over het stembiljet wordt gelegd door een stembureau lid.

De soundbox met koptelefoon vertelt de blinde of slechtziende kiezer welke partijen en kandidaten op de lijst staan en welk nummer daarbij hoort. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven, de kiezer vindt de juiste kandidaat door de gaten te tellen en kan vervolgens met potlood het gaatje inkleuren.

Kijk voor meer informatie op: https://www.deventer.nl/nieuws-en-nieuwsbrieven/deventer-nieuws/2023/10/3/stemmen-in-de-adelaarshorst-en-op-59-andere-plekken
en: https://www.deventer.nl/verkiezingen