2024 014 publieksbalie deventerPublieksbalie stadhuis DeventerVanaf 2 januari 2024 kunnen bezoekers van de publieksbalie kortdurend gebruik maken van een verkeersontheffing om de auto te parkeren vóór het stadhuis. Dit is alléén bedoeld voor inwoners die niet ver kunnen lopen en (nog) geen gehandicaptenparkeerkaart hebben. Bijvoorbeeld een inwoner die tijdelijk slecht ter been is of een mantelzorger die iemand begeleidt.

Deventer wil toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom gaat de gemeente in een proef, op aanvraag parkeerruimte beschikbaar stellen aan bezoekers die een afspraak hebben bij de publieksbalie in het stadhuis. Het gaat om een plek bij de vooringang van het stadhuis (Grote Kerkhof). De proef duurt tot 31 december 2024.


Afspraak
Als inwoners telefonisch een afspraak maken bij de publieksbalie, kunnen zij aangeven dat ze gebruik willen maken van deze mogelijkheid. Dit kan via telefoonnummer 14 0570.

Controleren
De gemeente registreert deze ontheffingen. Zo kan Toezicht en Handhaving controleren of de geparkeerde auto’s een geldige ontheffing voor het baliebezoek hebben.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de pilot op www.deventer.nl/parkeren-baliebezoek.