15 deelnemers volgden de trainingHet was weer een ochtend vol leerzame momenten, van 9.30 uur tot 12.00 uur voor de deelnemers van de scootmobieltraining in Deventer. VVN (Veilig Verkeer Nederland), de gemeente Deventer, Stichting Fooruit  en scootmobielvereniging De Stokvisrijders organiseerden deze training om de gebruikers van een scootmobiel in de gemeente te ondersteunen bij het vergroten van hun veiligheid en vertrouwen op de weg. Met een combinatie van theoretische kennis en praktische oefeningen was het een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen.

De ochtend begon met een warm welkomstwoord van wethouder Marcel Elferink, die de waarde van scootmobielen als een essentieel vervoermiddel voor velen benadrukte. Hij benadrukte ook het belang van veiligheid en het nemen van verantwoordelijkheid tijdens het gebruik van deze voertuigen. Hij moedigde de deelnemers aan om actief deel te nemen aan de training en het beste uit zichzelf te halen.

De theorieles vond plaats in de Taverne van Humanitas, waar de deelnemers uitleg kregen over de verkeersregels, verkeersborden en het belang van veilig rijden. Op de Jos Fleskes Scootmobieloefenbaan in het Godebaldpark werd de praktijk geoefend. De deskundige instructeur van VVN en de ergotherapeut zorgden ervoor dat iedereen de benodigde informatie kreeg om op een veilige en verantwoorde manier deel te nemen aan het verkeer.

Praktijkoefeningen in het Godebaldpark in DeventerPraktijkoefeningen in het Godebaldpark in DeventerNa een informatieve anderhalf uur was het tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Op de nabijgelegen oefenbaan in het Godebaldpark, naast Humanitas, kregen de deelnemers de gelegenheid om praktische oefeningen te doen en hun vaardigheden te tonen. Het parcours bood verschillende uitdagingen die zijn ontworpen om de rijvaardigheid en het vertrouwen van de deelnemers te vergroten. Met begeleiding van de instructeur en ergotherapeut werd er geoefend met het nemen van obstakels zoals bochten, hekjes, oneffenheden, keien en een hellingproef.

Aan het einde van de ochtend waren alle deelnemers met vlag en wimpel geslaagd voor de training. Het behalen van het certificaat markeerde niet alleen hun persoonlijke prestatie, maar ook hun toewijding aan het vergroten van de veiligheid op de weg. Het gaf hen het vertrouwen om met volle teugen van de vrijheid en mobiliteit te genieten die scootmobielen bieden.

Door middel van dergelijke scootmobieltrainingen kunnen scootmobielgebruikers met meer vertrouwen en kennis gaan rijden. We feliciteren alle deelnemers met hun behaalde certificaat en hopen dat ze hun nieuwe kennis en vaardigheden met trots in praktijk zullen brengen.

Veiligheid op de weg is een gedeelde verantwoordelijkheid en het organiseren van scootmobieltrainingen zoals deze speelt een cruciale rol in het bevorderen van bewustzijn en veiligheid. Laten we samen streven naar een samenleving waarin mobiliteit voor iedereen toegankelijk en veilig is, ongeacht het gekozen vervoermiddel.

De trainingen worden minimaal twee keer per jaar georganiseerd. Was u er deze keer niet bij? Meld u dan via Fooruit vast aan voor de volgende training in september. Ook als u al eens eerder bent geweest. De training is ook bedoeld als opfriscursus en biedt informatie over de nieuwste verkeersregels.