Als inwoner van de gemeentes Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst of Zutphen kunt u met PlusOV op afroep reizen.

PlusOV maakt gebruik van aangepaste voertuigen met speciaal opgeleide chauffeurs.
Deze professionals brengen u snel en veilig naar uw bestemming.
Kunt u vanwege een beperking niet met het gewone openbaar vervoer reizen? 
Dan komt u wellicht in aanmerking voor aanvullend openbaar vervoer via PlusOV.
Neemt u dan contact op met uw gemeente tel.:14-0570.

De gemeente beoordeelt of u van PlusOV gebruik mag maken, in welke vorm en in welke mate. De aanvraag duurt ongeveer 4 weken. Zodra u een pas van uw gemeente heeft ontvangen, kunt u reizen met PlusOV.


Tarieven PlusOV

Voor elke rit betaalt u een opstaptarief. Daar komt een bedrag per gereisde kilometer bij. PlusOV berekent dit bedrag op basis van de kortste route over de weg, van het vertrekadres tot het adres van bestemming. Deze tarieven kunnen jaarlijks wijzigen. U betaalt niet voor het omrijden voor andere reizigers. Het Wmo-opstaptarief en het bedrag per gereisde kilometer zijn gebaseerd op de regionale OV-tarieven.
Op de website van PlusOV staan de tarieven en rekenvoorbeelden.

Moet u structureel meer dan 20 km reizen, dan kunt u het extra bedrag bij het WMO-loket terugvragen.
Vanaf 25 kilometer kunt u via Valys voor een laag tarief reizen. www.valys.nl of bel met 0900 – 9630 (gebruikelijke belkosten).

 

Hoe reserveer i een rit met PlusOV?

U kunt bellen met 088-758 76 54 (6.30 – 24.00 uur)
Reserveren kan ook via internet. Voordeel is dat u dan kunt teruglezen wat u hebt afgesproken. U regelt het als volgt.
Om in te loggen heeft u een wachtwoord nodig. De eerste keer vraagt u het wachtwoord aan per e-mail. Vermeld in uw mail de naam en geboortedatum van de reiziger.

Zodra u uw wachtwoord heeft ontvangen, kunt u inloggen. De knop voor het aan- of afmelden van uw rit is dan direct zichtbaar.

Als u op afroep met PlusOV reist, kunt u via www.plusov.nl een rit afzeggen en weer aanmelden. Dit kan via een computer, tablet of smartphone. Via de website kunt u 24 uur per dag uw melding doen.

Klachten kunt u melden op telefoonnummer 08 87 58 76 66 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.