2024 02 beurzenIn 2024 zijn er twee landelijke beurzen met hulpmiddelen en diensten voor mensen met een visuele beperking.
Op 11, 12 en 13 april kun je naar de ZieZo-beurs en op 1 en 2 november vindt de Nationale Oogbeurs plaats.
Beide beurzen zijn in Utrecht en gratis te bezoeken na inschrijving.
De locaties zijn wel anders en ook de drukte verschilt mogelijk sterk.
Op deze pagina vind je meer informatie over de beurzen.
Wil je meer horen over het verschil tussen deze beurzen neem dan contact op met de Ooglijn van de Oogvereniging via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar 030 – 294 54 44.

Dit bericht is overgenomen uit de nieuwsbrief van de Oogvereniging.

VeineDAGEN / ZieZo-beurs

Datum: 11, 12 en 13 april 2024
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, beurshallen 3 en 4
Informatie: www.veinedagen.nl of www.ziezo.org
Organisator: VeineDAGEN

De ZieZo-beurs vind je in hal 3 van Jaarbeurs Utrecht en is onderdeel van de VeineDagen, een groot evenement voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Op de ZieZo-beurs maak je kennis met hulpmiddelen en diensten voor mensen met een visuele beperking. Heb je een ticket voor de ZieZo-beurs, dan kun je de VeineDagen gratis bezoeken. Vanwege het grootschalige karakter van de VeineDagen zal het drukker zijn dan tijdens de vorige Ziezo-beurzen. De Oogvereniging is met een kleine stand aanwezig. Na inschrijving is de toegang gratis.

Let op: aan de website wordt nog gewerkt. Gratis toegangskaarten bestellen voor de ZieZo-beurs en VeineDagen doe je via het aanmeldformulier van de Veinedagen. Het aanmeldformulier ziet er voor gebruikers van braille- en spraaksoftware toegankelijk uit, maar de visuele toegankelijkheid is nog niet optimaal.

Neem bij vragen contact op met de Ooglijn via 030 – 29 45 444 of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor inhoudelijke vragen staat organisator VeineDAGEN je graag te woord, neem hiervoor contact op met Mariëlle Franken via 06 – 55 802 800.

Nationale Oogbeurs

Datum: 1 en 2 november 2024
Locatie: Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht (in de voormalige locatie van de ZieZo-beurs)
Informatie: www.oogbeurs.nl
Organisator: Ben de Wild productie

Het is de beurs over leven met minder zicht voor blinden, slechtzienden, professionals en andere geïnteresseerden. De Nationale Oogbeurs is speciaal gericht op mensen met een visuele beperking of de omgeving om hen heen. Tijdens de beurs wordt er ook een uitgebreid programma met workshops georganiseerd, bedoeld om kennis te delen. Het programma is nog niet bekend gemaakt en de website is nog niet actueel. De Oogvereniging is ook op deze beurs aanwezig met een stand en een uitgebreid programma aan workshops en activiteiten.