chris voorzitte fooruitChris van Hoeve - Voorzitter van FooruitSinds 1 januari van dit jaar ben ik de voorzitter van het bestuur van Fooruit.
Graag stel ik me zelf voor. Eerst maar eens wat droge feiten

Naam: Chris van Hoeve
Geboortejaar: 1962
Woonplaats: Deventer
Werk: gemeente Nijkerk, directeur bedrijfsvoering.
Laatst gelezen boek: De Vergelding van Jan Brokken (echt een aanrader).
Kinderen: 2 dochters en mijn lief heeft twee zoons.

Groot gegroeid in Den Haag ben ik via Leiden, Rotterdam en Terwolde een jaar of 10 geleden in Deventer terecht gekomen. Naast studie, werk en gezin ben ik altijd maatschappelijk actief geweest. In de politiek, als coach van het volleybalteam van mijn dochters en bestuurslid van diverse stichtingen. Beetje met de paplepel ingegoten gekregen dat je ook wat hoort te doen voor de samenleving. En dat laatste heeft zich bij mij vertaald in verbondenheid met kwetsbare groepen. Kwetsbaar omdat iemand geen werk heeft, vanwege maatschappelijke positie, gezondheid of geaardheid. Dit uit de overtuiging dat de samenleving uit ons allemaal bestaat. Heeft voor mij van alles te maken met een eerlijke verdeling van kennis, macht en inkomen. Dat noemen we tegenwoordig een inclusieve samenleving met oog voor diversiteit. Vind ik wat deftig klinken, ik zeg: iedereen doet er toe, iedereen doet mee en we zijn er voor elkaar.

Mijn werkzame leven heb ik grotendeels besteed aan het werken voor de publieke zaak. Meestal bij gemeenten. Een tijd lang als interimmanager en projectleider waardoor ik kwam helpen als er een probleem was of gewoon in dienst bij een gemeente. Zo’n beetje in alle provincies (behalve Zeeland, Friesland, Groningen en Drenthe) heb ik wel gewerkt

Halverwege vorig jaar kwam ik in contact met Helmi en Pauline. Na wat prettige kennismakingsgesprekken had ik een goed beeld gekregen: Fooruit is een stichting die de moeite waard is. Blijkbaar hadden Helmi en Pauline het idee dat ik wat zou kunnen betekenen. En zo is het gekomen. Begonnen als bestuurslid en dan nu het stokje overgenomen van Pauline.

Ik heb er zin in. Jammer dat het gezamenlijke diner in januari niet doorging. Zou na de Coronaperiode een mooie activiteit zijn en een goede start van het seizoen. Het was een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vrijwilligers van Fooruit. Maar wat in het vat zit…..