Ondersdtaand bericht is overgenomen uit de nieuwsbrief van Zorgbelang Overijssel.

2024 03 20 kinderbijslagOuders die hun kind met een beperking intensief verzorgen, kunnen extra geld vanuit de kinderbijslag aanvragen. Veel ouders weten dit niet, daarom staan de mogelijkheden hieronder op een rij.

1. Dubbele kinderbijslag bij thuiswonend kind met intensieve zorg

Als uw thuiswonend kind intensieve zorg nodig heeft, dan kunt u dubbele kinderbijslag krijgen. U dient deze aanvraag in bij de Sociale Verzekeringsbank, de SVB. Dit zijn de voorwaarden voor dubbele kinderbijslag:

Uw kind is 3 jaar of ouder, maar nog geen 18.
Uw kind woont minimaal 4 nachten per week thuis.
Uw kind heeft een ziekte of aandoening. Een arts, specialist of behandelaar heeft deze beschreven.
Uw kind heeft door die ziekte of aandoening intensieve zorg nodig.

Meer informatie hierover vindt u op de website van het SVB.

2. Dubbele kinderbijslag bij uitwonend kind met ziekte of beperking

Kan uw kind niet thuis wonen vanwege een ziekte of beperking? Dan kunt u soms dubbele kinderbijslag krijgen, wanneer u minimaal € 1.358 per kwartaal uitgeeft aan onderhoud voor uw kind. De precieze voorwaarden vindt u op de website van het SVB.

3. Extra kinderbijslag bij intensieve zorg

Soms kunt u een extra bedrag aan kinderbijslag krijgen als uw kind intensieve zorg nodig heeft en thuis woont. U kunt dit bedrag krijgen als er een heel jaar (van 1 januari tot en met 31 december) dubbele kinderbijslag is betaald omdat uw kind intensieve zorg nodig heeft. Het extra bedrag wordt 1 keer per jaar betaald en is een vast bedrag. Voor 2023 was dit € 2.687,38. U krijgt dit bedrag 1 keer. Ook als er meer kinderen zijn die extra zorg nodig hebben.
Meer informatie en de voorwaarden voor deze extra uitkering vindt u op de website van het SVB.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
U kunt ook contact opnemen met de onafhankelijke clientondersteuner van Zorgbelang Overijssel. Bel 074 291 3597 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.