Logo van de Stichting Sidney and friendsLogo van de Stichting Sidney and friendsHuifbedrijden is een manier van paardrijden, waarbij de, vaak meervoudige gehandicapte, cliënt in een soort hangmat ligt die op de paardenruggen rust. Door de masserende bewegingen en de warmte van de paarden verbetert de doorbloeding in het lichaam en treedt totale ontspanning op. Hierdoor werkt onder andere de darmfunctie beter, epileptische aanvallen kunnen verminderen en longen kunnen vrij van slijm worden.
Huifbedrijden is daarmee een therapeutische vorm van sporten, met als bijzonder voordeel dat de cliënt beweegt zonder dat er iemand aan hem zit. Naast deze therapeutische vorm van sporten genieten de cliënten enorm en zien we stralende gezichten!

foto sidney friendsDe Stichting Sidney and Friends faciliteert deze huifbedritten voor cliënten op het terrein van Schuylenburg in de buurt van Apeldoorn. Voor het Huifbedrijden wordt samengewerkt met Stichting Huifbedrijden De Vosjes.

. Als u zelf iemand kent die ook graag een keer een rit wil meemaken, neem dan eerst even contact op met het kantoor van Fooruit. Wij kunnen u dan uitleggen hoe het werkt en hoe u zich kunt aanmelden voor een huifbedrit.

 Kijk voor meer informatie op de website Sidney and Friends.

 

\