Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Scootmobiel oefendag

8 september / 10:00 - 17:00

Oefendagen voor beginnende en ervaren scootmobiel-bestuurders

Gebruikers scootmobiel oefenen theorie en praktijk

Mensen met een scootmobiel kunnen op vrijdag 2 september 2016 deelnemen aan een speciale oefendag in Deventer. Ze oefenen zowel theorie als praktijk van het rijden met de scootmobiel. De oefendag helpt de verkeersveiligheid van de scootmobielbestuurders te vergroten.

De scootmobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks verkeer. Maar de bestuurders zijn kwetsbaar: jaarlijks belanden 1000 van hen op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Om de veiligheid te vergroten, zijn er in Deventer jaarlijks enkele scootmobiel-oefendagen. De oefendagen zijn bestemd voor alle bezitters van een scootmobiel, dus niet alleen voor beginners.

Oefendagen

De oefendagen zijn een initiatief van Veilig Verkeer Nederland afdeling Deventer, Stichting Fooruit, de Deventer Stokvisrijders en de gemeente Deventer. De verkeerskennis van de deelnemers wordt opgefrist en er is aandacht voor het besturen van de scootmobiel. Het praktijkgedeelte vindt op vrijdag 2 september 2016 plaats op de speciaal aangelegde oefenbaan in het Godebaldplantsoen, tegenover Humanitas. Het theoretische gedeelte start om 10.00 uur in P.W. Jansen.

Kosten

De gemeente Deventer betaalt de kosten van de oefendag, de deelnemer betaalt wel 3 euro inschrijfkosten. Inschrijven kan bij de stichting Fooruit, op maandag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer (0570) 64 17 95 of e-mail welkom@fooruit.nl.

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Fooruit
Telefoon:
0570 641795
E-mail:
welkom@fooruit.nl
Website:
http://www.fooruit.nl/

Locatie

Leeuwenkuil oost
Zwaluwenburg 2
Deventer, 7423 DS Nederland
+ Google Maps